Trevirunners

De Trevirunners is een groepje personeelsleden en leerlingen van Trevianum die regelmatig meedoen aan hardloopwedstrijden. De harde kern van deze sportieve groep heeft het plan opgevat om ook dit jaar weer deel te nemen aan de monstertocht Roparun, een estafetteloop van 530 kilometer. De trevirunners gaan in 2016 voor de elfde keer deelnemen aan deze estafetteloop.

RoParun

Een marathon met z'n 42 kilometer is al een uitdaging waar de meeste mensen voor terugschrikken, maar wat dacht u dan van de RoParun met z'n 530 kilometer? De RoParun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld. Hij voert de lopers van Parijs non-stop naar Rotterdam.

De RoParun hoef je wel niet in je eentje af te leggen. Een team voor de RoParun bestaat uit maximaal 8 lopers, minstens 4 fietsers, minstens 4 chauffeurs, 2 studenten fysio en 1 fysiotherapeut, 2 à 3 mensen die voor spijs en drank zorgen en nog een chauffeur voor de bus. In totaal gaan we met een team van 25 personen en 3 voertuigen.

Op zaterdag 14 mei 2016 vindt de start plaats in Parijs en de finish 3 dagen later op maandag Tweede Pinksterdag 16 mei op de Coolsingel in Rotterdam

De RoParun is een unieke wedstrijd met een al even uniek doel: trachten de kwaliteit van het leven van mensen met kanker zoveel mogelijk te verbeteren, onder het motto: ” Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven“.Dit doel probeert men te realiseren door in teamverband een sportieve prestatie te leveren en daarnaast geld op te halen voor mensen met kanker. De afgelopen 25 edities van de Roparun is al bijna 67 miljoen euro opgehaald voor zorg aan mensen met kanker.