U bent hier:   Trevianum > Home
  |  Inloggen

Article Details

Inschrijven dansprogramma Trevianum Bericht geplaatst op: 3-7-2017

Trevianum danst

Trevianum Danst in samenwerking met Balletstudio Danzaira en Dance Centre Benito Deane

Met ingang van komend schooljaar (2017-2018) zal Trevianum in samenwerking met de dansscholen Balletstudio Danzaira (Sittard) en Dance Centre Benito Deane (Brunssum) een aanvullend dansprogramma aanbieden.

Het doel van de samenwerking tussen genoemde partners is om met een aanvullend en verrijkend dansprogramma de deelnemers de mogelijkheid te bieden hun danstalent nog beter te ontwikkelen. Hierbij worden studie en sport met elkaar verweven tot één geïntegreerd geheel. Het dansprogramma zal op gevorderd niveau zijn om zo ook echt een meerwaarde voor de deelnemers te betekenen.

Alle dansstijlen, van klassiek en modern ballet tot jazz, streetdance en hiphop zullen hierbij aan bod komen. Het dansprogramma is daarom vooral bedoeld voor jongeren die naar de toekomst toe met dans iets willen toevoegen aan hun leven.

Daarnaast worden in samenwerking met bovengenoemde partners mogelijkheden gecreëerd voor de deelnemende studenten om podiumervaring op te doen bij ‘n groot evenementen (zoals het Filmfestival in Studio21, is er aandacht voor auditietraining, voor toelating tot de dansacademie, worden masterclasses gegeven en is er samenwerking met het Huis voor de Kunsten.

Optimaal vorm geven aan een duale carrière school is het doel van deze dansopleiding. Voor wie iets met dans wil, is dit de ideale uitdaging.

Om tot dit programma toegelaten te kunnen worden, zal selectie door de voor het programma verantwoordelijke docenten plaatsvinden.

Dansprogramma

Lesdagen: maandag, woensdag en vrijdag  van 8.00-9.30

Duur programma: 25 weken

Kosten voor deelname: € 300,-- bij 10 pers. (bij meer dan 10 deelnemers € 20,- korting p.p.)

Maximale groepsgrootte: 15 - 20 pers.

 

Inschrijven

 

Inschrijving kan plaatsvinden via de inschrijfmodus op de website van Trevianum of via de LOOT-coördinatoren van Trevianum:

Dhr. Deuss en Dhr. Engeln

046-4206907

topsporttalent@trevianum.nl

Toelating op basis van niveau beoordeling van de docenten

Een proefperiode van 3 weken is optioneel. Een dergelijke proefperiode kost € 25,-

De dansscholen

 

Balletstudio Danzaira (Sittard)

 

Mijn naam is Zaira Valencia en zo’n 17 jaar geleden ben ik mijn eigen dansschool gestart in Sittard.

Geboren en getogen in Mexico-stad, ben ik op 8-jarige leeftijd begonnen met mijn grote passie: dansen. Mijn ouders hebben allebei gedanst op hoog niveau en geven nu op hun oude dag nog steeds les aan jonge dansers in mijn thuisland. Zo zie je maar, van dansen blijf je jong en vitaal!

Zij hebben mij gevormd en geïnspireerd tot de persoon die ik nu ben en daar ben ik ze zeer dankbaar voor.

 

Ik heb mijn opleiding gevolgd in het INBA (Mexicaans Institute voor de Kunsten) in de richting toneel en daarna ben ik begonnen als professioneel danseres (moderne dans) in Ballet Theater del Espacio te Mexico Stad. Ook in Mexico heb ik verschillende producties gemaakt samen met acteurs van het Nationale Theater Gezelschap. In Europa heb ik in DansTheater Kharisma gedanst, groep Irene K en de Smederij. Mijn specialiteit is klassiek ballet, maar ik ben ook sterk in moderne dans, jazz en tapdans. Ik ben een allround dansers.

 

Omdat ik mijn eigen dansschool op mijn 27e ben begonnen ben ik altijd bezig met het maken van choreografie. Mijn leerlingen dansen met regelmaat in festivals en grote theatervoorstellingen. Tijdens mijn lessen probeer ik hen ook te leren dat bewegen een vorm kan zijn om met emoties om te gaan. Wat je ook doet, blijf in beweging!

 

Dance Centre Benito Deane (Brunssum)

 

Al sinds zeer jonge leeftijd ben ik, Benito Deane, eigenaar van Dance Centre Benito Deane bezig met streetdance en breakdance. Als danser en choreograaf heb ik mijn naam gevestigd op het gebied van hip hop. Ik ben internationaal jurylid van de competitiewedstrijden voor de Nederlandse, Europese- en de Wereld- kampioenschappen streetdance. Naast de grote Hip Hop dansschool in Brunssum, welke in 2001 zijn deuren opende, geven ik en mijn familie/ docenten ook les in onder andere Maastricht, op verschillende basis/ middelbare/ hoge scholen (in de vorm van workshops) in omgeving Parkstad en Maastricht en gedurende evenementen (in de vorm van workshops). Ik gebruik invloeden uit verschillende muziekstijlen. Mijn stijl kenmerkt zich door dynamiek, kracht en expressie en is voortdurend in ontwikkeling. Naast de reguliere lessen die op de dansschool worden aangeboden aan jong en oud worden er wedstrijdgroepen in verschillende leeftijdscategorieën getraind en opgeleid. Hiervoor reizen we de hele wereld over en zijn we b.v. in Duitsland, België, Rusland, Spanje, Martinique en Amerika geweest. De groepen zijn succesvol bij nationale en internationale wedstrijden! Zo hebben bijvoorbeeld meerdere groepen in finales gestaan van talentenjachten als Holland’s Got Talent, Everybody Dance Now en Battle on the Dance Floor en succesvol deelgenomen aan de World Hip Hop Dance Championship HHI te Amerika.

 Inschrijven kunt u hier.


Terug