LOOT

Trevianum is al meer dan 20 jaar LOOT school. Van dat soort scholen zijn er ruim dertig in ons land. Op een LOOT school (LOOT staat voor Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport) krijg je als (toekomstige) topsporter alle mogelijkheden om je sport optimaal te combineren met je studie. Want sporten en tegelijkertijd studeren op het allerhoogste niveau, ga er maar aan staan!

Let op: We spreken in deze tekst over LOOT, een ingeburgerde term voor een school als de onze. We moeten sinds kort echter spreken over een Topsporttalent School! Omdat LOOT van oudsher ingeburgerd is blijven we die naam in deze tekst, maar alleen in deze tekst, nog maar even gebruiken.

Om voor LOOT in aanmerking te komen moet je aan een aantal criteria voldoen. Je moet bijv.  een bovengemiddeld getalenteerde sporter zijn, veel trainingsuren maken, soms ook  overdag trainen en zeker het hoogst haalbare in je sport willen bereiken. Je eigen sportbond bepaalt uiteindelijk met de toekenning van een sportstatus  of je voor LOOT in aanmerking komt. Wij als Trevianum hebben hier verder geen invloed op. De sportstatus kun je aanvragen via Topsport Limburg.

Zit je eenmaal in LOOT, dan krijg je te maken met een van onze LOOT coördinatoren. Zij overleggen met jou en je ouders over een groot aantal verschillende zaken. We noemen er een aantal zonder uitputtend te zijn:

 • Moet je rooster worden aangepast zodat je ’s morgens vroeg of in de middaguren kunt trainen?
 • Ben je er mee geholpen als je dispensatie krijgt  voor een of meerdere vakken?
 • Moet er zo rond het weekend iets worden geregeld zodat je rustig naar nationale en internationale wedstrijden kunt gaan?
 • Zijn er trainingsweken waaraan je verplicht moet deelnemen.?
 • Wil je in een aparte studieruimte rustig huiswerk maken?
 • Zoek  je hulp bij studie of studieplanning?
 • Moeten proefwerken worden verschoven?
 • Wil je ……………………………….?

Let op:  als het echt nodig is en heb je een Belofte- , Nationaal Talent- of Internationaal Talent- status, kun jevrijstelling krijgen voor een of meerdere vakken, vrij om te trainen onder schooltijd en zelfs in 2 jaar examen doen,  en dat kan / mag alleen op een LOOT school!

Samen met een school in Venlo en een in Weert is Trevianum de enige LOOT school in Limburg voor leerlingen die HAVO of VWO onderwijs volgen. DaCapo College in Sittard is ook een LOOT school, maar dan voor leerlingen die het VMBO bezoeken.

En dan, als je onze school verlaat met een mooi diploma op zak? Natuurlijk hangt het van je keuze in de bovenbouw af welke studierichtingen er dan voor je open liggen, maar de eventuele vrijstellingen blokkeren geen enkele studie na Trevianum! Dat is het unieke van onze school:

Studie en sport kun je bij ons combineren zodat  straks je droom van deelname aan de Olympische Spelen, WK, EK of NK werkelijkheid kan worden.

Kan dat dan zomaar zul je je afvragen? Natuurlijk, lees maar eens verder.

LOOT leerlingen van Trevianum die de nationale en zelfs de internationale top hebben gehaald in hun tak van sport:

 • Rens Blom (polsstokhoogspringen). Wereldkampioen in Helsinki in 2005. Diverse keren deelnemer aan Olympische Spelen. Talloze malen nationaal kampioen.
 • Rogier Wassen (tennis). Vooral succesvol in het dubbelspel. Deelnemer aan alle Grand Slam toernooien (Melbourne, Parijs, London en New York), onder andere winnaar van toernooi in Auckland (2x) en Rosmalen. Hoogste ranking in dubbelspel 24.
 • Kevin Hofland (voetbal). Speler van Fortuna Sittard, PSV, Wolfsburg en Feyenoord. Speelde zeven interlands voor Oranje.
 • Bregje Crolla (speerwerpen). Nationaal recordhoudster met een afstand van 59.27 meter. Deelneemster aan EK in Barcelona in juli 2010.
 • Juul Franssen (judo). Meervoudig Europees kampioen en zilveren plak op WK.
 • Peter Hellenbrand (schieten). Meervoudig deelnemer aan NK,EK ,WK en Olympische Spelen.
 • Ruud Boymans (voetbal). Momenteel speler bij Utrecht, eerder bij Fortuna, VVV, AZ, NEC en NAC.

Wat zou het leuk zijn als we deze introductiepagina binnenkort weer eens moeten aanpassen omdat jij, nadat je een aantal jaren op onze school hebt doorgebracht, gaat deelnemen aan Olympische Spelen, EK of WK.

Doe je best, Trevianum helpt je!

Voor meer info,  mail naar een van onze Lootcoördinatoren: