GYMNASIUM
GYMNASIUM
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

School-Info

Trevianum bestaat uit 3 aparte scholen: havo, atheneum en gymnasium. Hier kun je lezen wat het schooltype gymnasium inhoudt zodat je kunt beslissen of dit schooltype bij jou past. 

Het gymnasium is er voor leerlingen die een hoog leerniveau aankunnen. We zeggen ook wel dat we verwachten dat je leercapaciteiten ruim voldoende tot goed te noemen zijn. Leerlingen die voor gymnasium kiezen, moeten zelfstandig kunnen werken en taken zelf of in groepjes kunnen aanpakken en dit ook als een uitdaging zien. Dit betekent natuurlijk niet dat we verwachten dat je meteen vanaf het begin alles zelf kunt, natuurlijk helpen we je om je weg te vinden op de nieuwe school. Maar een gymnasiumleerling moet met minder begeleiding en structuur van de leraar in staat zijn om de leerstof toch te begrijpen en te kunnen verwerken.

Op het gymnasium krijg je naast alle atheneumvakken ook nog Grieks en Latijn vanaf klas 2, hierdoor blijft er minder tijd over voor sommige andere vakken. Je doet op het gymnasium dus meer in dezelfde tijd. Voor een gymnasiumleerling is dit geen probleem, want je houdt er wel van om extra uitdaging te krijgen en je wil graag laten zien dat je goed kunt presteren. Als we al naar de toekomst kijken: een gymnasiumopleiding duurt zes jaar en bereidt voor op een vervolgstudie aan de universiteit.

In de eerste klas gymnasium krijg je naast de gewone vaklessen (zoals Nederlands en geschiedenis) ook nog een ondersteunende les: de mentorles. De mentorles wordt gegeven door de mentor. Tijdens deze lessen leer je hoe je je agenda moet gebruiken, hoe je moet leren voor een proefwerk, enzovoorts. Om leerlingen van het gymnasium de brede uitdaging te geven die ze nodig hebben, krijgt iedereen het vak Challenge. 

Als je behoefte hebt aan nóg meer uitdaging en nog meer geboeid wil worden tijdens je opleiding, moet je zeker eens kijken wat de stromen inhouden. Misschien is deelname aan een stroom wel echt iets voor jou!